Alternativ till fiberbredband

Om kabel-eller fiberbredband för närvarande inte är tillgängligt i ditt område finns det några bra alternativ där ute:

prepperbutik bredband ger en tillförlitlig anslutning, med hastigheter upp till 24Mbps, via din telefonlinje. Satellitbredband, som inrättas i ett hushåll genom installation av en parabolantenn, och Mobilt bredband, som ger tillgång till internet via en mobiltelefon signal via mobila donglar och 4G SIMs.

Hur kan jag få fiber bredband?

Tyvärr är den största nackdelen med fiberbredband att den ännu inte är tillgänglig överallt. Våra irländska bredbandsjämförelser kan tydligt visa om fiberbredband finns tillgängligt där du bor.

Om du hittar ett fiberbredbandspaket som du vill ha, är växlingen mycket enkel-skicka bara in ett ansökningsformulär för din nya bredbandsprodukt, och snart kommer du att höra från din nya leverantör, som kommer att bekräfta din ansökan och kan be dig om ytterligare detaljer för att hjälpa till att ställa in ditt konto hos dem.

Du är sedan ansvarig för att avbryta ditt bredbandskonto hos din nuvarande leverantör, och du måste se till att du ger dem relevant meddelande – som anges i ditt kontrakt – för att säkerställa att du kan byta utan några påföljder.

Då kan du ordna ett datum med dem för att stänga av ditt konto och komma överens om ett installationsdatum med din nya leverantör, för att säkerställa att du undviker avbrott i bredbandstjänsten.